Shiatsu in praktijk

Holistische massage therapie in Amerongen

Shiatsu is een holistische massage therapie. D.w.z. dat er gekeken wordt naar jou op zowel het fysieke, emotionele als het mentale vlak. Een klacht staat nooit op zichzelf maar moet altijd bekeken worden binnen de situatie waarin het zich manifesteert. Tijdens een consult kijk ik ook naar je tong- en polsbeeld.

“ Geen enkele persoon is hetzelfde, geen enkele klacht is hetzelfde,

geen enkele sessie is hetzelfde ”

Hoe wordt Shiatsu gegeven

Shiatsu wordt op traditionele Japanse wijze gegeven. Dat wil zeggen dat je op een futon op de grond ligt. Indien dit voor jou niet mogelijk is kan je Shiatsu ook zittend op een stoel of liggend op een massagetafel ontvangen.

“ Niet alleen de plaats waar de klacht zich manifesteert,

ook andere delen van je lichaam worden gemasseerd. “

Gedurende een sessie volg ik jouw lichaam in zijn subtiele beweging zoals het zich op dat moment toont. Met mijn duimen, handen, ellebogen, voeten of knieën oefen ik druk uit op de energiebanen en specifieke punten in je lichaam. De massage kan gebeuren met manipulaties en krachtige druk, of zachtaardiger, met subtiele druk en strekkingen. Je lichaam wordt gestimuleerd beter te doorstromen en als gevolg daarvan zullen je klachten verminderen of verdwijnen.

“De taal van het lichaam ” door Willem Smid

(klik hier)

Door kleding heen

Shiatsu wordt door kleding heen gegeven. Zowel voor jou als voor mij is het comfortabeler als je tijdens een sessie soepele en makkelijk zittende kleding draagt.