Buikmassage

Buikmassage

Een aanvullende techniek binnen de Shiatsu behandeling kan een buikmassage zijn. Je buik is het centrum van vitaliteit waar de organen liggen die te maken hebben met o.a. je spijsvertering, seksualiteit, en bij vrouwen de menstruatie en zwangerschap.

 

Een buikmassage kan verbetering of verlichting geven bij maag en darm gerelateerde klachten zoals prikkelbare darmen, buikpijn, obstipatie,  opgeblazen gevoel, boeren en oprispingen. Maar ook bij pijnklachten elders in je lichaam, zoals rugpijn en migraine die kunnen voortkomen uit blokkades in je buik.

Een buikmassage verschuift de aandacht van het hoofd naar je centrum,

van “denken” naar “weten”.

Mensen zijn vaak terughoudend als het gaat om een massage van het buikgebied. Het is een intieme zone waar je lang niet altijd aangeraakt wilt worden om diverse redenen. En toch kan het je heel veel brengen.

 

Als cliënten mij toestaan hun buik te masseren zijn ze vaak verrast over wat het ze brengt. Naast het feit dat de lichamelijke ongemakken verminderen of geheel verdwijnen geeft het vooral een zeer diepe ontspanning en diep contact met zichzelf die men vaak niet eerder heeft ervaren.